Marie Boller

Efter en dejlig fødselsdag med en hel masse kage kommer opskrifterne lidt efter lidt på siden her.

Disse vandbakkelser også kendt som choux au craquelin kaldes på dansk marie boller, en rigtig lækker og sjov variant af en vandbakkelse. Man skal mestre trangen til ikke at åbne ovn lågen for tidligt for disse kan som alle andre vandbakkelser og faldesammen som en sæk kartofler.

Denne lille fastelavnsbolle som nogle ville kalde den er også en del af konditor kage sortimentet, ideen med kikse dejen er at vandbakkelses dejen skal vokse op mellem kikse dejen og på den måde opnå den crakkelerende effekt. Jeg bruger i denne opskrift en helt almindelig kikse dej, men man kan også bruge mørdej eller linse dej, det er helt op til den enkelte bager.

Marie Boller

En lækker let lille dessert

Ingredienser

solbærmarmelade

  • 100 g solbær
  • 50 g sukker
  • 2 spsk citron
  • 3 g melanin

Vandbakkelse

  • 1 dl Mælk
  • 1 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 3 g salt
  • 100 g mel
  • 3 stk æg

den røde kiks

  • 1 spsk solbærmarmelade
  • 100 g koldt smør
  • 100 g mel
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  1. Solbærmarmelade:

    giv sukker og bær et opkog til de er møre.

    bland melanin med 2 spsk sukker og kom det i gryden med bær og tilføj citron saft. kog det yderligere i 2 minutter og stil til side.

  2. Vandbakkelse:

    I en lille gryde bringes mælk, vand, smør, sukker og salt i kog. Herefter tage gryden af blusset og hvedemel samt kardemomme sigtes i.  Rør i gryden til dejen slipper kanterne, stil gryden tilbage på blusset og steg dejen lidt.

    Pisk æg til en ens masse. tag gryden af varmen og rør kraftigt i dejen mens du lidt efter lidt tilføjer æggene. Lad dejen køle lidt før du kommer den i en sprøjtepose. Når dejen er kold sprøjtes med en glat tyl kugler på størelse med en 2 krone ud på et stykke bagepapir.

  3. Kiks: 

    Ælt alle ingredienserne til en ens masse, og rul til 1-2 mm tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. hvis den er lidt klistret kan den kommes i fryserent 10 minutter. Herefter udstikkes cirkler på størelse med en 2 krone og ligges oven på vandbakkelserne. Bag kagerne i 30-40 minutter ved 175 grader og lad kagerne køle helt af.

  4. Samling af din Marie bolle: 

    Når bollerne er kølet helt ned kan du med en spids tyl prikke hul i bunden. Fyld en sprøjtepose med marmeladen og sprøjt i.


  5. Note: det er også kanon lækker med lidt flødeskum som sprøjte i på samme måde, så undlad at komme for meget marmelade i.

Facebookpinterest
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *