Likør fyldte chokolader

Så lykkedes det mig endelig at knække koden! Tit har jeg undret mig over hvordan man har fået rom ind i chokoladeromflaskerne, men nu er de dage ovre for nu ved jeg det!!! Jeg har været så heldig at få nogle likør flasker sponsoreret af queens of denmark. Disse flasker har nogle helt fantastiske sommersmage: Æble og kvæde, solbær, jordbær, hyldeblomst. Den som jeg har brugt i mine chokolader er jordbær fordi sødmen passer godt med det bitre, til hyldeblomst eller æble ville jeg nok vælge lys eller hvid chokolade, fremgangsmåden er den samme.

De smager eigtig dejlig frisk også er jeg jo kæmpe fan af at de er økologiske.

De kan både bruges i chokolader eller et twist i en almindelig gin tonic mem også i kager som en ganache den opskrift kommer dog lidt senere i et andet opslag.

I dette opslag vil jeg heller ikke gå i dybden med chokolade temperering men kun fyld.

Du skal bruger

300g Sukker

125g Vand

30g likør

Inden du går igang skal du have dine støbte chokolade skaller klar.

Først koger du vand og sukker op til en sukker lage, den skal op på 108 grader, ikke mere for ellers bliver det en karamel.

så fjerner du det fra blusset og lader den køle ned til under 70 grader før du tilføjer din likør. Nu skal blandingen køles helt ned til mellem 20-25 grader før du helder den i formen. Efter du har fyldt din form stiller du den et mørkt(altså bare ikke lige i solen) sted med en fin stuetemperetur og lader den stå natten over.

næste morgen vil du opdage at der har dannet sig en hinde fra sukkerlagen og den er no klar til at blive lukket.

smid den i køleskabet 10 minutter og bank så chokoladerne ud og nyd dem 😍

Facebookpinterest
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *