Kagen der startede bagedysten for mig

Så kom dagen endelig, 255 dage efter første casting.

Her er den kage jeg bagte, kun 2 dage efter jeg var landet med flyet fra Brazilien efter 5 måneders rejse.

Denne kage betyder noget helt særligt da det er en opskrift fra min gode ven Pat, som jeg mødte mens jeg cyklede langs østkysten af usa. På min cykeltur bagte jeg til alle mine værter, men da jeg ankom hos Pat havde han bagte den lækreste kage til mig fordi han er gluten og laktose intollerant. Dette er nok min nye yndlingskage, lækker, frisk og syrlig og bagt med masser af kærlighed.

 

Lemon Lime spring fling dessert

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 10
Forfatter kirstenthur

Ingredienser

  • 750 g cashew nødder
  • 1 hel skal af en lime
  • 1 hel skal af en citron
  • 80 ml frisk presset lime saft
  • 160 ml frisk presset citron saft
  • 160 ml sirup
  • 1 spsk vaniljeekstrakt
  • 125 ml kokosolie
  • 375 g Mandler
  • 30 g kokosmel
  • 60 g dadler
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  1. 1. Lad cashewnødderne trække i kogende vand, ca. 30 minutter.

    2. Lav imens bunden ved at tilføje, mandler, kokosmel, dadler og vanilje i en blender til massen er ensartet.  

    3. fordel massen i din form (ca. 20Ø). sæt på køl.

    4. hæld vand fra nødderne og tør dem godt af. blend dem grundgigt med citron og lime skal, samt juice, sirup og vanilje indtil massen er ensartet.

    5. Tilsidst tilføjes kokosolie og det blendes godt.

    6. hæld blandingen over bunden og stil på køl i 4 timer til kagen har sat sig.

    7. Kan evt. pyntes med bær. Jeg har pyntet med krystalliseret hvid chokolade og hvid chokoladestykker.


Facebookpinterest
1 comment
  1. Den rene sanseoplevelse i kagespisning hvis man kan handle en anderledes standard opskrift af mel, æg, sukker og smør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *